„Het staat op het punt om zeer interessant te worden“ zegt de Bitcoin stock-to-flow modelbouwer…

Alsof er in 2020 nog geen mensen op het puntje van hun stoel zitten.

PlanB, de man achter de breed opgezette ’stock-to-flow‘ Bitcoin (BTC) waardeschema’s, beschreef spannende tijden voor de aanwinst.

„We zijn vier maanden na de halvering, en het staat op het punt om zeer interessant te worden,“ zei de anonieme Twitter-analist PlanB in een podcast-interview van 4 september met Peter McCormack.

PlanB’s stock-to-flow model, of S2F, heeft de prijsactiviteit van Bitcoin gevolgd in lijn met de halvering, waarbij het stijgende prijzen vond na dergelijke gebeurtenissen, gebaseerd op de dalende inflatie van Bitcoin via de mijnbouw. Het model voorspelt dat Bitcoin bijna $288.000 per munt slaat tegen de tijd dat de volgende halvering aankomt.

Hoewel PlanB zei dat hij gebonden is aan zijn S2F-gegevens, blijft zijn persoonlijke mening over het activum zelf ook erg bullish. „Dit is de oplossing, de heg, tegen al deze gekke vernederingen en kwantitatieve versoepelingen,“ zei hij, verwijzend naar de inflatie en de huidige monetaire acties die regeringen over de hele wereld zien als reactie op de problemen die worden veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

PlanB beschreef ook de grote vraag naar het actief onder de grote spelers. De analist vermeldde dat klanten van zijn bedrijf – die grote beursgenoteerde bedrijven zijn – de laatste tijd interesse hebben getoond in Crypto Trader.

„We zien nu dat klanten, mensen die naar Fidelity en alle grote spelers gaan en vragen naar Bitcoin in hun pensioenfonds, zich terugtrekken“.

Bitcoin heeft merkbaar de aandacht getrokken van reguliere institutionele deelnemers die de industrie willen betreden na de economische turbulentie veroorzaakt door de COVID-19 pandemie. Sommige partijen, zoals gouddeskundige Peter Schiff, blijven echter fel gekant tegen BTC.